tirsdag den 18. november 2014

Valg af byggefirma: Milton Huse A/S

Opdateret 20 februar 2016
Vi har valgt at indgå samarbejde med Milton Huse A/S om at bygge vores drømmehus.

Beslutningen blev taget på følgende grundlag:

  • Milton Huse vil gerne ind på markedet i nordjylland og jeg føler vi har lavet en god handel. Hos Milton er plantegningerne selvfølgelig vejledende og de kan lave det præcist som man ønsker. Dertil var der nogle lækre detaljer,  f.eks sidehængte vinduer, mursten over vinduer og stor frihed omkring tilvalg. Der bliver afsat penge til hvidevare, el, køkken osv - så bestemmer vi selv om deres samarbejdspartnere bruges eller selv indhente tilbud - fx. på hvidevare og jordarbejde. Som med Huskompagniet er der først betaling ved nøgleoverdragelse.
  • Sælgeren Per Uttrup, en mand i hans bedste alder og med over 25 års erfaring med byggeri. Per var meget behagelig at tale med og var rigtig god til at læse vores behov. Hans rådgivning er spot on og på et sprog vi forstod. Hans store indsigt gjorde at han kunne svare på alle spørgmål og han var på intet tidspunkt påtrængende med mersalg. Per er vores kontakt igennem hele processen og jeg føler vi er i trygge hænder. Flere af Milton's medarbejdere og tilmed ejeren, kommer oprindelig fra Huskompagniet. Jeg har skrevet nok i omegnen af 100 mails frem og tilbage med Per både før underskrift, under byggeriet og efter indflytning - ønsker, ændringer, priser, spørgsmål osv. Det har fungeret rigtig godt i en travl hverdag. Selv 6 mdr efter overtagelse af huset svarer Per stadig på mine mails nærmest samme dag - super overskud!
  • Milton bruger primært lokale og kun erfarne håndværkere - ingen "polakker" - vi har oplevet super kompetente håndværkere hele vejen igennem. Fx var muremesteren fra Sindal - 25 års erfaring - mester og svend var på arbejde. Milton går desuden meget op i en pænt og ryddelig byggeplads - dvs alt affald osv bliver straks kørt væk.
En lækker detalje på Milton huse er de ekstra mursten over vinduer og døre, som vi synes giver  huset en bedre symetri og lysindfald. Dette er standard og ses ikke på fx Huskompagniets huse.
Desuden er valmen under taget smallere (2,5 brædde) - en detalje vi først bemærkede efter indflytning

Det tog os ca. 3 uger fra første besøg i deres udstillingshus i Frejlev til underskriften blev sat 18. november 2014 ved spisebordet i Klarup.
Vi har ikke haft yderligere advokat eller byggesagkyndig på før og under byggeriet. Kald os bare naive, men vi har haft stor tiltro til Milton og Per Uttrup.

Undervejs havde vi et møde, hvor vi gennemgik plantegninger, budget til køkken, ekstra elarbejde, have og jordarbejde m.m.

Vi havde fra start gjort klart hvad vores budget til huskøb var på og at det ikke måtte overskrides.

3 kommentarer:

  1. Hej

    Vi overvejer selv at bygge med Milton Huse. Jeg har kigget en del rundt på bloggen her, og har umiddelbart ikke set noget negativt om Milton Huse. Er der nogen ting som i har oplevet hvor i tænkte "det gad vi godt have vidst"?

    Jeg skriver selv lidt om byggeriet på http://www.vores-nye-hus.dk hvis det kunne have en interesse.

    Martin

    SvarSlet
  2. Hej Martin
    Overall er vi rigtig godt tilfreds med Milton - der har ikke været nogle problemer undervejs som sådan. Der har været nogle tilvalg undervejs, som vi ikke blev spurgt om inden, fx træ-alu vinduer og om der skulle sokkel under redskabsrum.
    Skulle jeg have forhandlet noget om med Milton, var det nok om muligheden for at låne en nøgle under byggeriet - det må vi ikke pt grunden forsikringer osv. Så vi må nøjes med at kigge forbi når håndværkerne arbejder - og de er nu vældig imødekommende men jeg har læst på andre byggeblogs at enkelte har forhandlet det med i kontrakt (dog ikke gennem Milton)
    En sidste ting som har undret os, er at under hele byggeriet hører man ikke noget fra Milton eller byggeleder - altså intet nyt er godt nyt. Jeg havde nok forventet at blive lidt mere involveret i tidsplaner osv - men det gør de ikke. Der er Per, sælgeren/kontaktperson heldigvis rigtig god til at svare på alle spørgsmål undervejs - jeg har skrevet og skrevet med ham mange gange og han er *altid* tilgængelig
    I er velkommen til at kigge forbi - og sig endelig til hvis jeg kan hjælpe

    SvarSlet
  3. Vi er igang med at bygge med Milton i øjeblikket. Pga. BR2015 overgår til BR2020, så fik vi ret travlt med at komme igang. Derfor har vi haft et lidt større efterslæb med at få forskellige valg på plads. Det har været ret stressende, fordi der også har været sommerferie, så møder med elektriker, køkkefolk osv. har været svære at klemme ind (også fra deres side).
    Når det er sagt, så oplever vi også lidt det her med stor tavshed - medmindre de rykker for noget. Vi havde ligeledes forventet at blive involveret mere i tidsplaner. Men når vi spørger efter dokumenter og dokumentation, så får vi det udleveret, og håndværkere og deres materialer, lader til at komme præcis som nødvendigt. Det er meget sjældent at der ikke er håndværkere hver eneste dag.
    Mht. til nøgle og adgang til huset, så har vi heller ikke mulighed for det (har vi fået at vide) når de lukker huset. Vi kan dog fint komme og gå til byggepladsen i øjeblikket og håndværkerne er meget imødekommende.

    SvarSlet